ÖSK:s Snabbnotiser 2001

Träningsläger
ÖSK:s styrelse har ställt sig positiva till förslaget och finansieringsplanen för träningsläger i Holland för A-laget i april månad. Kravet från styrelsen är dock att så gott som samtliga aktuella spelare kan åka med. 

Nu är det helt upp till spelarna att avgöra om det blir av.
Klart med huvudtränare
I veckan har ÖSK gjort klart med tränare för 2002. Det blir Sami Viippola som fortsätter som huvudtränare för ÖSK:s A-lag även nästa säsong.
Arbetet med att rekrytera hjälptränare, lagledare och materialförvaltare för laget fortsätter och beräknas vara klart inom kort.
29/12 Spelarträff för A-laget under mellandagarna
A-laget kallas till spelarträff tillsammans med tränare och ledare lördagen den 29/12. Plats: Idrottspaviljongen. Tidpunkt meddelas senare
Träningstider i A-hallen
A-laget och P17
Onsdagar 20.00 och Fredagar 20.00

Vi spelar tvåmålspel under december månad.
2/12 Five-a-side-DM
A-laget deltog i Five-a-side DM i Arcushallen, Luleå.Tyvärr hade Sunderbyn SK dragit sig ur turneringen och därmed blev det endast två gruppspelsmatcher. Laget förlorade mot Böleby SK med hela 0-4 trots bra spel, där Bölebyns tre sista mål kom vid kontringar när ÖSK börjat jaga kvittering efter ett sent 1-0-mål.

I andra matchen mot Hedens IF spelade ÖSK mycket bra och hade ledningen i stort sett under hela matchen, men Heden vände och övertog ledningen första gången i matchen (5-4) med 3 minuter kvar att spela, men ÖSK lyckades peta in en boll och klara oavgjort. Avgörande på straffar (sudden), där ÖSK satte samtliga straffar (6 st) innan Heden brände en och därmed slutade matchen med ÖSK-seger. Tyvärr räckte det inte till att kvalificera sig till slutspelet.

28/11 Löpstarke Janne Westerberg
aviserar come-back i ÖSK till sommaren efter två säsongers frånvaro i laget. Janne som studerar på Umeå Universitet kommer att spela fotboll med ÖSK då han avser att tillbringa sommaren i Övertorneå.
28/11 A-laget deltar i Five-a-side-DM
A-laget deltar i DM i Five-a-side som spelas i Arcus-hallen söndag den 2 dec.
ÖSK möter Böleby SK, Sunderbyns SK och Hedens IF i gruppspelet. Avresa 08.30 från Ötå IP. Första match kl 11.30
24/11 A-laget 2002
Kallelse till upptaktsträff
Samtliga spelare från 2001-års A-lags- och P17-trupp, samt inbjudna spelare kallas till upptaktsträff för säsongen 2002.
Lördag 24/11, kl 14.00
 i idrotts-paviljongen
15/11 Skyttekungen Krister Taskinen
och de senaste dagarnas skriverier i länstidningarna kan nämnas följande.
I ett samarbete med IFP/SSK har ÖSK lånat ut K
rister under de två senaste säsongerna samtidigt som IFP/SSK har lånat ut några unga spelare till ÖSK för att få matchträning och därmed utvecklas som spelare. Inför kommande säsong talas det om en återgång av dessa spelare till sin moderförening IFP/SSK. Därmed återgår också Krister Taskinen till sin moderförening ÖSK.
I ÖSK ser vi gärna att Krister blir en central byggsten inför klubbens flerårssatsning, med en bra mix av såväl rutinerade som unga lovande produkter från de egna leden. Men ÖSK har också en policy att inte ställa sig i vägen när spelare har kvalitetér och ambitioner att spela högre upp i seriepyramiden.
Säsongen 2001 har ÖSK förutom Krister haft ytterligare två spelare utlånade till förbundsserierna (div III och högre): Mikko Vikeväinen i Kiruna FF och Rami Viippola i Haparanda FF.
A-laget
Under oktober
/ november pågår arbete med att rekrytera ledare och spelare till A-laget. Ett flertal spelarkontakter har tagits och för närvarande ser det väldigt positivt ut inför nästa säsong.
Det är glädjande att så många A-lagsspelare tar seriöst på fotbollen och redan är rejält igång med enskild träning (löpning och styrketräning) flera gånger i veckan (i slutet oktober månad). Det har vi inte sett förr om åren, och vi hoppas det håller i sig och smittar av sig.
Matarengi Marknadslotteri 2001
1. Bilen lottnr 1741
2. 5000:- lottnr 1677

3. 3000:- lottnr 2439
4. 2000:- lottnr 1757
5. 1000:- lottnr 2724
6. 1000:- lottnr 1793
7. 500:- lottnr 2353
8. 500:- lottnr 0333
9. 500:- lottnr 2549
6/10 P87 Pajala- ÖSK 2-5 (1-2)
Laget åkte till Pajala med endast tio grabbar. Men räknade med att det skulle räcka, och det
gjordedet också. Laget hade en dålig period i mitten på 2:a halvlek, då Pajala kvitterade, men efter det gjorde Ted 3 mål – en äkta hattrick – på fem (5 !) minuter.
Totalt sett kan man säga att laget åter missade alldeles för många målchanser, så det måste vi bli bättre på nästa år.
Målskyttar: Ted Gradin 3 mål, Erik Lindberg 1 och Linus Omark 1
23/9 Det räckte inte…
A-lagets starka avslut i serien med tre segrar och 16-0 i målskillnad på dessa matcher var nära att räcka till en kvalplats till div IV. Men i sista omgången hade redan div IV-klara Vuollerims SK behövt ta en poäng av Jokkmokk för att ÖSK skulle ta kvalplatsen. Men tyvärr, trots en tidig VSK-ledning med 2-0 lyckades JSK komma ifatt och förbi genom att vinna med 3-2 (1-2 i paus) och därmed är det klart att ÖSK spelar i div V även nästa säsong.
ÖSK passar på att gratulera Jokkmokks SK till kvalplatsen!
16/9 Heja Vuollerim !!!
ÖSK gratulerar Vuollerims SK till div IV platsen (efter att ÖSK spelat bort Junosuando från chansen att ta denna).
Hela ÖSK hoppas också att Ni lyckas ta poäng av Jokkmokks SK i derbymatchen (23/9), då ÖSK i så fall når en kvalplats till div IV.
16/9 A-laget tog emot Junosuando IK i sin sista seriematch för säsongen. (En kvalplats hägrar om Vuollerim lyckas ta poäng av Jokkmokk i derbyt den 23/9). Båda lagen startade lite trevande men ÖSK tog hand om spelet allt efter matchen gick. ÖSK:s Mika Uutela fälldes vid friläge av JIK:s målvakt i mitten av första rundan med frilägesutvisning och straff som följd. Mika slog själv straffen säkert i mål. Efter det dominerade ÖSK stort och gjorde också två mål till före paus (vilket kunnat vara det dubbla efter ett otal missade chanser). Andra rundan var ett sömnpiller där ÖSK höll boll och gjorde halvhjärtade attacker som dock inte ledde till några fler mål. Matchen slutade 3-0 i ÖSK-favör. Målskyttar: Mika Uutela 1 (straff), Mattias Asplund 2 mål.
9/9 P-17 stod för en härlig laginsats då man vann över serieledande Gällivare SK på bortaplan med 1-3 (0-1). Det hade kunnat vara ännu större siffror, då ÖSK brände några frilägen i 2a halvlek.
ÖSK spelade bra hela matchen igenom, och ett extra plus till den stabila backlinjen med David Hedlund som dirigent. Laget har nu chans att bli 2:a i serien och gå om IFK Kalix om laget vinner mot FC Norra. 
ÖSK:s målskyttar: Henrik Asplund 1, Johan Harju 1, Henric Barsk 1
9/9 P 88 visade stor lagmoral genom att lyckades komma tillbaks från underläge med både 0-2 och 1-3 och klara oavgjort i bortamatchen mot Gällivare SK. ÖSK kunde ha vunnit matchen då man brände hela fem frilägen. Slutresultatet skrevs till 3-3 (2-1) ÖSKs målskyttar: Jona Boman, Mats Töyrä och Jonas Barsk
9/9 Ja då kom den första förlusten för P87 i serien i bortamatchen mot Gällivare SK.
Trots bra spel lyckades laget inte göra något mål på Tallbackas sandgräs.
Ett oavgjort resultat. hade kanske varit rättvist med tanke på spelet och chansen till serieseger finns ännu. Slutresultat: 3-0 (2-0)
8/9 9 mål på en halvlek – ett rekord i ÖSK:s A-lagshistoria !?
I seriematchen mot Parkalobolo IK på bortaplan gjorde ÖSK 9 mål i andra halvlek 
efter en mållös förstarunda.
A-laget krossade Parkalombolo IK på bortaplan. Efter en mållös första halvlek med bl a en missad straff satte ÖSK gasen i botten i andra rundan och första målet kom följdaktligen redan efter 3 minuter. Sedan hände mycket på kort tid, och 21 minuter in i halvleken hade ÖSK gjort 7 !!! mål (på 18 minuter). Hela laget gjorde ett mycket fin andrarunda, och inte minst att Andreas ”Snoken” Lindberg gjorde ett äkta hattrick. Slutresultatet skrevs till 0-9 i ÖSK-favör.
Målen: Andreas Lindberg 3, Mika Uutela 2, David Hedlund 1, Mattias Asplund 1, Magnus Keisu 1 och Sami Viippola 1 mål.
4/9 P87 drog det längsta strået och vann derbymatchen mot IFP/SSK med 3-0. Målskyttar: Karl-Axel ”Acke” Styrman, Linus Omark (straff) och Jonathan Rytiniemi var sitt mål.
P87 leder serien med två omgångar kvar. Dess mot GällivareSK och Pajala IF
2/7 P17 vann på hemmaplan med klara 4-1 mot Kiruna FF. Målskyttar: Henric Barsk 2 mål, Ville Vikeväinen 1, Andreas Wasslén 1.
2/9 P87 hemmavann med hela 5-2 mot Kiruna FF. Målen gjordes av Johan Harju 2, Ville Ahola, Erik Lindberg och Andreas Wasslén 1 mål vardera.
2/9 P 88 överraskade stort när man vann med klara 7 – 1 mot Kiruna FF på
hemmaplan.
Målskyttar i ÖSK : Jona Boman, Jonas Barsk, Mats Töyrä, Samuel Hedlund, Acke
Styrman,
Henrik Krutrök samt 1 självmål.
1/9 Emil Anttila debuterade i A-laget
Unge talangen Emil Anttila gjorde sin debutmatch vid A-lagets segermatch mot Ullatti/MAIF. Emil gjorde en fullt godkänd debut och var med en klockren stolpträff ytterst nära att även göra mål
1/9 .A-laget fick äntligen ordning på spel och målskytte. 3 mål i första halvlek och matchen var avgjord. Mika Uutela var ytterst nära en äkta hattrick med tre mål i en halvlek, men efter två klockrena nickmål gick den tredje nicken i underkant av ribban och Andreas Lindberg stötte in den från mållinjen. Henric Barsk gjorde det fjärde målet på en frisparksvariant. I övrigt kan noteras att Emil Anttila gjorde en klart godkänd debut. Målen: Mika Uutela 2, Andreas Lindberg 1 och Henric Barsk 1 mål.
30/8 P17 lyckades inget vidare på plastgräset vid bortamatchen mot Haparanda FF. Hela 7-2 i hemmafavör slutade matchen.
29/8 ÖSK:s P92:or gjorde en bra insats och knep en poäng vid hemmamatchen mot IFP/SSK. Slutresultatet skrevs till 2-2.
29/8 Flickor 87 inledde hemmamatchen mot topplaget Assi IF på ett förtroendegivande sätt. Men ju längre matchen led desto mer tog Assi över. Slutresultatet skrevs till 0-6 i Assi-favör.
28/8 P89-91 tog en storseger på bortaplan mot IFP/SSK. 0-6 slutade matchen i ÖSK-favör.
28/8 P87 tog ytterligare hem en skalp när de på hemmaplan besegrade IFK Kalix med 5-1. ÖSK:s målskyttar: Andreas Wasslen 4 mål, Erik Lindberg 1 mål.
24/8 P17 tog en storseger mot FC Norra. Matchen slutade med hela 9-2 i ÖSK-favör efter stort spel i framförallt andra halvlek. Målskyttarna: Henric Barsk 3 mål, Emil Anttila 2, Henrik Asplund 2, Mikael Törmä 1 och Magnus Keisu 1 mål.
20/8 P87 vann tog åter en seger. Denna gång borta mot Överkalix IF. Slutsegern skrevs till 0-4 i Övertorneå-favör Redan i halvtid hade Övertorneå nätat tre gånger. Målskyttar: Ted Gradin 2 mål, Atiba Solomon och Olle Keränen 1 mål.
19/8 A-laget spelade bortamatch mot serieledarna Kiruna FF/Masungsbyn på Lombias plastmatta. ÖSK började också bra och hade ett par rejäla målchanser. Kiruna tog – inte helt välförtjänt – ledningen med 2-0 i paus. I andra rundan hade båda lagen svårt att komma till några riktiga avslut. Men sista kvarten hade ÖSK hela fyra frilägen som dock brändes, eller rättare sagt Övertorneå-sonen Mikko Vikeväinen i Kirunas mål gjorde storstilade räddningar på. Kiruna avslutade matchen med två sena mål och därmed slutade matchen 4-0 i Kiruna/Masungsbyns favör.
11/8 P88 hade ingen bra dag och hängde inte alls med i svängarna vid hemmamatchen mot IFK Kalix. Några farliga kontringslägen med bla ett ribbskott vid ställningen 0-1 hade kunnat förändra matchbilden. Nu slutade dock matchen 0-5 i Kalixfavör.
11/8 A-laget har helt tappat rytmen. Förlust med hela 1-4 på hemmaplan mot Vuollerims SK. Trots 1-1 i paus och spelmässigt övertag slarvades matchen bort på flera avgörande individuella misstag samtidigt som ÖSK hade fruktansvärt svårt att komma till rejäla avslut. Noterbart är att talangen Ville Vikeväinen, född 86 gjorde sin A-lagsdebut på ett lovande sätt.
6/8 P88 spelade oavgjort borta mot Junosuando. 1-1 slutade matchen. ÖSK:s målskytt var Jona Bohman.
5/8 A-laget lyckades inte besegra Jokkmokk på bortaplan trots säsongens bästa spel i första halvlek. Högt bolltempo och stor löpvilja hos ÖSK gjorde och 0-1 genom Andreas ”Snoken” Lindberg på retur efter skott av Mika Uutela i mitten av första rundan. JSK kvitterade strax före paus på en frispark efter passivt ÖSK-uppträdande. I andra rundan tappade ÖSK initiativet och JSK tog över allt mer och lyckades få in 2-1-målet på ett välriktat långskott. Trots grov utvisning på en JSK-spelare 10 minuter från slutet så lyckades inte ÖSK kvittera.
28/7 A-laget tog en viktig trepoängare genom seger med 2-1hemma mot Nilivaara. Noterbart från matchen: Andreas Lindberg gjorde årets mål (1-0) med en bicykleta rätt upp i nättaket och Mika Uutela visade på allvar att han är tillbaks genom att nicka in 2-0-målet på hörna, samt att Pelle Dahlhägg gjorde en stormatch i sin debut i A-lagsmålet med flera kvalificerade räddningar
3/7 P87 tog en storseger på hemmaplan mot Överkalix IF. Siffrorna skrevs till hela 6-1. ÖSK:S målskyttar: Ted Gradin 3 mål, Linus Omark, Jonathan Rytiniemi och Andreas Wasslén 1 mål vardera.
13-15/7 Matarengi Marknad 2001 en succé…
Årets marknad var den största hittills på alla sätt. 166 knallar, rekordstort antal marknadsbesökare och massor av hemvändare som träffades och trivdes. Marknadsdanserna lockade så många att vi på lördagsdansen var tvungna att ”sätta lapp på luckan” på Hotell Tornedalia/Folkets Hus.
Marknadsvädret var lagom varmt och soligt – växlande målnighet och runt 20 grader, vilket naturligtvis bidrog till succén.
3/7 ÖSK:s P89/91 förlorade i med 4-7 i vid hemmamatchen mot Pajala IF
27/6 ÖSK:s Pojkar 87 spelade 1-1 och delade på poängen i bortamatchen mot mot IFP/SSK. ÖSK:S målskytt: Ville Vikeväinen
24/6 P88 Förlorade knappt mot IFK-Kalix i DM-kvalet. Slutresultatet skrevs till 2-1 i Kalixfavör. Målskytt för ÖSK var Anton Barsk
21/6 P87 förlorade även den andra Lilla-VM-kvalmatchen mot Kiruna FF. Denna gång på hemmaplan med hela 0-6.
20/6 A-laget har under många år misslyckats med att ta poäng borta i Junosuando. Tyvärr blev det inte så denna gång heller. Efter en mycket trög start, med en 3-0 ledning för hemmalaget i paus kom ÖSK ut som ett nytt lag i andra rundan och reducerade till 3-2 och hade flera klara målchanser att gå ikapp. Men tyvärr slutade med Junosuandoseger 3-2. ÖSK:s målskyttar: Magnus Keisu 1, David Hedlund 1
21/6 P88 tog en storseger på hemmaplan mot Överkalix IF. Segersiffrorna skrevs till hela 8-1. Målskyttar: Acke Styrman 3 mål, Samuel Hedlund, Jim Gustavsson, Mats Töyrä, Jona Bohman och Simon Johansson 1 mål vardera.
20/6 ÖSK:s Flickor 87 förlorade stort mot Gammelgården. Gammelgården vann med hela 8-0.
19/6 ÖSK:s Pojkar 87 gjorde ånyo en bra insats i serien. Denna gång hemma mot Gällivare. ÖSK vann med 1-0 efter mål av Atiba Solomon.
19/6 ÖSK:s Pojkar 88 var nära att ta poäng mot Gällivare SK i onsdagens hemmamatch. Trots flera ramträffar för ÖSK var det Gällivare som drog det längsta strået. Resultatet blev 1-2 till Gällivare. ÖSK:s mål gjordes av Jona Bohman.
19/6 ÖSK:s Pojkar 89-91 stred tappert på hemmaplan mot IFP/SSK. men det räckte inte riktigt till. Slutresultatet blev 2-5 till IFP/SSK.
17/6 A-laget gjorde den bästa matchen så här långt i serien när de mötte Parkalombolo IK på hemmaplan. En härlig löpvilja och spelhumör präglade laget genom hela matchen. Målskyttar för ÖSK: Sami Viippola 2, Henric Barsk 1, Peter Törmä 1 och Mattias Asplund 1 mål
14/6 Pojkar 89/91 hade inte turen och lyckan med sig i bortamatchen mot Överkalix IF. När matchuret slog för fullt tid var siffrorna klara 7-0 till hemmalaget.
14/6 P87 spelade seriematch borta mot IFK Kalix. Slutresultatet skrevs till 3-3. Erik Lindberg, Ted Gradin och Jonas Lejon gjorde var sitt mål för ÖSK
13/6 Pojkar 87 förlorade stort, hela 10-1 blev slutresultatet mot Kiruna FF borta i första matchen i andra omgången av Lilla VM-kvalet. Erik Lindberg stod för ÖSK:s enda mål.
9/6 P87 vann även den andra matchen mot Haparanda FF i Lilla VM-kvalet. Segersiffrorna blev 4-2. ÖSK:s mål: Linus Omark 2, Atiba Solomon 1 och Jonas Lejon 1.
7/6 P87 vann med 2-1 borta mot Haparanda FF i den första Lilla-VM-kvalmatchen. ÖSK:s målskyttar: Erik Lindberg 1 och Linus Omark 1 mål.
5/6 Flickor 87 tog åter en poäng när de spelade 1-1 borta mot Assi IF.
5/6 P-88 förlorade stort borta mot Kainulasjärvi / Tärendö. 5-0 skrevs siffrorna till.
29/5 ÖSK:s Pojkar 89-91 förlorade även sin andra seriematch. Denna gång hemma mot IFK Tärendö med siffrorna 3-6. Ett klart fall framåt efter förlusten 0-10 i första matchen.
29/5 ÖSK:s Pojkar 89-91 förlorade hemma mot IFK Tärendö med siffrorna 3-6. Ett klart fall framåt efter förlusten 0-10 i första matchen.
27/5 A-laget lyckades inte vinna mot Kiruna FF/Masungsbyn. Få målchanser åt båda håll och en 0-2 ledning för Kiruna/Marungsbyn redan i paus borgade för segern. Matchen slutade 1-2. ÖSK:s mål gjordes av Mattias Asplund.
25/5 Team Polcirkelland (P17) tog på hemmaplan en säker 3-2 seger mot IFK Kalix
24/5 ÖSK:s A-lag lyckades få kvitterat 6-6 !!! – målrikt värre borta mot Vuollerim. När det var 25 minuter kvar av matchen stod det 6-2 till hemmalaget som dock i slutet fick se fyra bollar gå i mål för ÖSK efter en våldsam forcering. ÖSK:s mål gjordes av Peter Törmä 2, Sami Viippola 2, Mattias Asplund 1 och Henrik Barsk 1 mål.
23/5 ÖSK:s Flickor 87 förlorade med 1-0 borta mot Haparanda FF
22/5 ÖSKs Pojkar 89-91 förlorade stort. Förlusten skrevs till hela 10-0 borta mot Korpilombolo GoIF
20/5 ÖSK:s Pojkar 88 förlorade med 3-1 borta mot Kiruna FF
20/5 ÖSK:s Pojkar 87 spelade oavgjort 2-2 borta mot Kiruna FF. Målskyttar: Erik Lindberg och Ville Vikeväinen.
20/5 ÖSK:S Flickor 87 spelade oavgjort 1-1 borta mot Kiruna FF
20/5 A-laget förlorade hemma med 0-1 mot Jokkmokk i en spelmässigt dålig match på grusunderlag. Mattias Asplund var närmast en kvittering genom ett skott på stolpens insida.
17/5 Team Polcirkelland (P17) spelade 1-1 borta mot Kiruna FF
16/5 ÖSK:s Flickor 87 spelade 2-2 hemma mot Sangis AIF
14/5 ÖSK:s Pojkar 87 vann med 4-0 borta mot Pajala IF. Målskyttar: Erik Lindberg 2, Henrik Lampinen 1 och Jonas Lejon 1 mål.
13/5 ÖSK:s Pojkar 88 vann med 2-1 hemma mot Junosuando IK
13/5 A-laget vann med 2-1 borta mot Nilivara efter mål av Peter Törmä och Mattias Asplund