ÖSK:s Snabbnotiser 2002

ÖSK:s A-lag deltar i 5-a-side DM i Arcushallen
Söndag 15/12 går DM:et av stapeln.
Matcher:
11.30 ÖSK-Alvik
12.30 Vittjärv-ÖSK
13.30 IFK Luleå-ÖSK
14.30 A- eller B-slutspel
Matchtider: 2x12minuter
Upptaktsträff A-laget 7/12, kl. 13.00
ÖSK:s A-lag har upptaktsträff på Idrottspaviljongen lördag 7/12, kl. 13.00.
Nya som gamla spelare hälsas välkomna!
A-lagsledningen
A-lagsavslutning 5-6/10-2002
A-laget avslutar säsongen med allehanda aktiviteter i trakterna kring Levi i Finland.
Avresa lördag 5/10 kl. 10.00.
Anmälan till Sami eller Christer senast söndag 22/9.
15/9 Sedan tidigare klara seriesegrarna ÖSK:s A-lag åkte till Pello för att spela av sista matchen i femman.
ÖSK började matchen helt utan glöd och bjöd på en mycket loj och viljelös första halvlek.
Pello gjorde välförtjänt 1-0 tidigt och kunde mycket väl ha gjort ett par mål till innan ÖSK skärpte till spelet och kvitterade till 1-1 genom Mattias Asplund på passning av Magnus Keisu i den 32:a minuten.
I andra rundan bättrade ÖSK spelet och gjorde följdaktligen också 1-2 i 49:e minuten genom Sami Viippola, även denna gång stod Magnus Keisu för avgörande passning. 1-3 gjordes av Henric Barsk i den 55:e minuten efter framspelning av Sami Viippola.
Sedan kom målen i rask följd – 1-4 (72:a min) och 1-5 (74:e min) gjordes av Mattias Asplund på framspelningar av Torbjörn Maaherra och Henric Barsk. Henrik Asplund gjorde 1-6 i den 77:e minuten på passning av Johnny Tedestam. Pello reducerade till 2-6 innan ÖSK:s Antti Vestola, normalt målvakt men som för dagen gjorde ett inhopp som utespelare och genast tackade med att nicka in 2-7 i den 79:e minuten efter hörna slagen av Henric Barsk.
Johnny Tedestam gjorde sitt första mål för säsongen (2-8-målet) i den 81:a minuten efter att Antti Vestola klackat fram bollen till honom. 2-9 gjordes av Jan Westerberg på straff i den 90:e minuten efter att han själv blivit nerdragen i straffområdet – Janne W:s första mål för säsongen. Pello reducerade till 3-9 innan Henric Asplund slog sista spiken i kistan och fastställde slutresultatet 3-10 i ÖSK-favör.
Stora siffror och ett styrkebesked av ett ÖSK som trots siffrorna gick på tomgång stora delar av matchen.
8/9 A-laget krossade Svappavaara AIF och är därmed klara för div. IV nästa säsong när en omgång återstår att spela.
Ett laddat ÖSK gick ut på plan för att säkra seriesegern på hemmaplan och efter 22 minuters spel med stort bollinnehav kom så det förlösande 1-0-målet, gjort av Mika Uutela på passning av Henric Barsk. 2-0 målet kom i den 39:e minuten av Mika Uutela på passning av Magnus Keisu. 3-0 gjordes i strax före pausvilan (44:e minuten) av Torbjörn Maaherra på passning av Riku Härmä.
I andra halvleken försökte Svappavaara flytta fram positionerna, men detta gav bara ÖSK större ytor och målen rullande in i jämn takt. 4-0 gjordes av Mika Uutela i den 54:e minuten på passning av Mattias Asplund. Svappavaara reducerade till 4-1 på frispark i den 56:e, ÖSK svarade med att göra 5-1 direkt efter – målskytt Magnus Keisu på passning av Torbjörn Maaherra. Mika Uutela gjorde ÖSK:s 7:e och sitt 4:e för dagen på passning av Tuomas Kariniemi i den 67:e minuten och målskyttet avslutades med att Henric Barsk fastställde slutresultatet 8-1 efter att bollen gått som ett snöre med one-touchspel från eget straffområde genom laget och som avslutades med att Sami Viippola spelade fram Henric Barsk som säkert satte bollen i mål från snäv vinkel i den 78:e minuten.
26/8 P87 ÖSK- Överkalix IF
En match som ÖSK borde vunnit om man spelat som man kan. En halvdålig inställning hos många ÖSK-spelare gjorde att laget inte räckte till denna gång.
Resultat: 3-4 (2-3). ÖSK:s målskyttar: Jonatan Rytiniemi, Anton Mäki, Erik Lindberg
2002 p12_20020627_1

Nästa generation sjärnor i ÖSK. Här ses P 12:orna Fredrik Ylinenpää (vid bollen), Juusu Kräkki (till höger) och Petrus Kariniemi i bakgrunden.

24/8 A-lagets segertåg fortsätter.
Denna gång bortamöte mot Pajala IF på Pajalas nya konstgräsplan Riavallen, och viss oro för för tabelljumbon Pajala fanns inom ÖSK-leden.
Men när matchen väl började visade ÖSK det bättre spelet och när målen väl började rinna in så var det inget snack om saken.
1-0 gjorde notoriske målskytten Mika Uutela på passning av den nästan lika notoriske framspelaren Tuomas Kariniemi. 2-0 Mika Uutela på precis passning av Magnus Keisu, 3-0 målet gjorde den alltid löpvillige Mattias Asplund på retur efter en lysande målvaktsräddning på Peter Johanssons friläge.
Efter Paus fortsatte målen att rulla in för ÖSK – Mattias Asplund rullade in sitt andra och ÖSK:s fjärde för dagen efter inlägg av Patrik Hietala. 5-0 gjorde Peter Johansson på hörna slagen av Tuomas Kariniemi, 6-0 gjordes av Henric Barsk som offrade sig och petade in bollen från snäv vinkel efter skarv av Mika Uutela och 7-0 målet slogs in på straff av ÖSK:s målvakt Antti Vestola efter det att Mika Uutela blivit neddragen i straffområdet.
En klar seger som kunde blivit några mål större om inte ÖSK bränt några frilägen.
För ÖSK återstår två matcher i serien – hemmamatch mot Svappavaara och bortmöte mot Pello IF i sista rundan. I skrivande stund leder ÖSK serien (med en match mer spelad) sju poäng före Parkalombolo och åtta poäng före Junosuando. Dessa två lag (Parka-Junis) möts i nästa omgång 31/8. Resultatet avgör till stor del hur topplaceringarna i serien kommer att fördelas.
A-laget tog sin 5:e raka seger

2002 mattias_a130pix

#11 Mattias Asplund skapar sin vana trogen många målchanser, men skillnaden är att Mattias denna säsong hittar målet! Två mål i helgens match och 8 totalt efter 12 spelade matcher är inte fy skam.

ÖSK bortaslog planenligt tabelljumbon Pajala IF med klara 0-7 (0-3). ÖSK spelades sitt spel och var aldrig särskilt hotade och målen rullade in i en jämn ström – i den 14:e, 21:a, 38:e, 53:e, 73:e, 78:e och 81:a minuten.

20/8 ÖSK P10- Överkalix P11
Säsongens sista seriematch för våra P10:or var mycket nära att sluta oavgjort, bara ett stolpskott i slutsekunderna var vi ifrån ett kryss-resultat. Hela laget gjorde en bra kämpainsats mot ett lag som bestod av flera 91:or.
Resultat: 3-4 (2-3)
ÖSK:s målskyttar: Joakim Lejon 2
Elis Josefsson 1
18/8 A-laget tog planenligt en viktig seger på hemmaplan och behåller försprånget i serieledningen.
MAIF/Ullatti ställde upp med ett mycket bättre och fysiskt starkare lag än det som ÖSK mötte under våromgången.
I matchinledningen fick Magnus Keisu mycket yta mitt på motståndarnas planhalva efter passning av Riku Härmä. Magnus avancerade några meter att avancera för att sedan dra på med vänstersläggan från ca 25 meter – i krysset – och 1-0 till ÖSK efter fyra minuters spel. ÖSK tappade dock spelet efter ca 20 minuter och det blev mycket långbollar och ställningskrig på mittplan. Mika Uutela gjorde viktiga 2-0 efter framspelning av Patrik ”Hinken” Hietala, strax före paus (44 minuten). I andra rundans inledning (48 minuten) lyckades Mathias Asplund slita sig loss – efter passning av Mika Uutela, prickskjuta in 3-0-målet och punktera matchen. 4-0 gjorde Mika Uutela på straff efter att själv ha blivit neddragen (54:e minuten).
MAIF lyckades reducera till 4-1 på ett fint anfall då ÖSK slappnat av lite (74:e minuten).
Mika Uutela gjorde dock en egen soloräd direkt efter avspark till 5-1 på passning av Tuomas Kariniemi (75:e minuten). Sista spiken i kistan – 6-1-målet kom i den 76:e minuten åter av Mika Uutela framspelad av Tuomas Kariniemi.Precis som i tidigare matcher förtjänar lagets gedigna försvarsarbete högt betyg och ger en trygghet i laget. Motståndarna får inte många tillfällen att åstadkomma farligheter.
18/8 ÖSK segrade mot MAIF/Ullatti i tropisk augustihetta2002 mika_u20020512


Mika Uutela fullkomligen öser in mål för ÖSK. I Matchen mot MAIF blev det hela 4 mål, varav hattrick i andra halvleken. Totalt 21 mål på 12 spelade matcher i år – målrekord i ÖSK ?

ÖSK gjorde sin plikt och segrade i en mycket tempofattig match mot MAIF/Ullatti och som vanligt var Mika Uutela det stora namnet för dagen med sina fyra mål! Och man får gå tillbaks till 1970-talet för att hitta motsvarigheten till Mika Uutelas fantastiska förmåga att hitta målet – då var det Ronny Stenberg som öste in mål för ÖSK.
Även Magnus Keisu ska nämnas efter sin vänsterkanon upp i vänstra krysset från ca 25 meter. ÖSK:s viktiga förstamål i matchen.
Tuomas Kariniemi har på verkligen hittat sin roll på mittfältet och är hjärnan som ligger bakom det mesta av de farligheter som ÖSK skapar framåt samtidigt som han tar ett stort ansvar i det defensiva arbetet. Det låga tempot och intensiteten kan nog till stor del förklaras av den kvava luften och närmast tropiska hettan under söndagseftermiddagen.

13/8 P12 ÖSK lag Röd tog emot IFP/SSK på Tomatvallen.
IFP/SSK började bäst men en bit in i matchen fick ÖSK igång spelet och det var chansrikt åt båda håll men bara 1-1 i paus.
I andra började ÖSK bäst men missade men lyckades inte i avsluten. I slutet av matchen var det dock IFP/SSK som lyckades bäst och gjorde det matchvinnande 2-1-målet i slutminuterna.
I ÖSK gjorde hela laget en mycket bra insats. ÖSK:s målskytt: Juuso Kräki.
11/8 A-laget spelade en tidig seriefinal borta mot Junosuando på svårspelade Karlavallen – en spökarena för ÖSK. Matchen gällde väldigt mycket och vinnaren i matchen har serieutgången i egna händer.
ÖSK började bäst och dominerade matchinledningen men åkte på ett snöplig kontringsmål efter ca 15 minuter i JIK:s första anfall.
ÖSK fortsatte dock tålmodigt att äga spelet och rulla boll och efter 25 minuter kommer följdaktligen kvitteringen genom notoriske målskytten Mika Uutela på passning av Tuomas Kariniemi.
I det skedet skapade ÖSK ett flertal farligheter och ett par frilägen men brände dessa och resultatet var 1-1 i paus.
I andra rundan kom 1-2-målet genom Riku Härmä efter passning av Mattias Asplund.
Efter målet blev ÖSK:s spel ängsligt och ingen i ÖSK vågade ta initiativ och hålla i bollen, då JIK också startade en mycket hård forcering för att kvittera, men ÖSK var aggresiva i försvarsarbetet och rensade undan och lyckades hålla tätt och därmed äntligen bärga en seger på spökarenan Karlavallen i Junosuando.
Resultat: 1-2 (1-1)
ÖSK:s målskyttar Mika Uutela och Riku Härmä.
11/8 ÖSK drog längsta strået i Junosuando

2002 tuomas_kariniemi_20020807

Tuomas Kariniemi gjorde åter en gedigen insats för ÖSK.

Den så fruktade bortamatchen mot Junosuando blev en segermatch efter att ÖSK spelat bra i 60 minuter då ÖSK lyckades vända 1-0 underläge till 1-2-ledning. Därefter flyttade Junosuando fram mer folk och startade en stark forcering för att försöka kvittera samtidigt som ÖSK blev lite ängsliga och backade hem och försvarade ledningen förtjänstfullt.
Genom hela matchen spelade ÖSK ett bra gediget försvarsspel och Junosuando hade förutom målet sina största farligheter på halvchanser i samband med hörnor.

Segern innebär att ÖSK har ett försprång med minst fem poäng till Junosuando och minst fyra poäng före Parkalombolo om de vinner sina matcher i den haltande tabellen. Dessutom har Junosuando och Parkalombolo kvar att möta varandra. Så det ser ljust ut för ÖSK

11/8 P10 IFK Tärendö-ÖSK
För första gången i seriespelet denna säsong blev det ett riktigt bottennapp försvarsmässigt. Kanske berodde det på att vi p g a problem med buss blev sena till matchstart i Tärendö. Det enda positiva var att vi hade tre nya spelare med i laget .
Slutresultat: 11-3. ÖSK:s målskyttar: Paulus Kariniemi 1, Elis Josefsson 1, Anton Huhta 1
10/8 P87 Sangis-ÖSK
Resultat: 1-3 (1-0)
Grabbarna gjorde en mycket bra match. Det var spel mot ett mål, Sangis hade bara sporadiska anfall och ÖSK kunde ha vunnit med större siffror.
ÖSK:s målskyttar: Andreas Wasslen, Jonatan Rytiniemi, Juho Rautio
7/8 A-lagsmatch ÖSK-Kiruna FF-2
Ett toppmöte och en mycket viktig match för att ÖSK skulle behålla serieledningen. Redan från start visade ÖSK att man var heltaggade. Resoluta ingripanden och alla var på ”tå” direkt från start.
Matchen präglades till stor del av ställningskrig på med stort försvarsarbete från båda lagen och inte så många vassa målchanser, ÖSK hade dock de vassaste och gjorde 1-0 efter drygt 20 minuters spel av ”matchens lirare” Tuomas Kariniemi efter skottpassning av Peter Johansson.
Andra rundan såg ut som den första, ÖSK spelade resolut och gav ingen pardon i försvarsarbetet och anföll med med stor löpvilja. I 80:e minuten lurade Tuomas Kariniemi hela Kiruna-försvaret med ett sologenombrott men träffade underkant av ribban. Henrik Asplund fanns dock på rätt plats och lade in returen och därmed var ÖSK-segern i hamn.
En mycket stark laginsats från ÖSK där alla spelade och stred för varandra på ett storstilat sätt.
Resultat: 2-0 (1-0)
6/8 P10 Pajala-ÖSK 
Laget gjorde åter en kanoninsats med att spela oavgjort mot ett lag med två överåriga spelare. Hela vårt lag spelade jämnt,
och fick beröm av Pajalapubliken, för vårt sätt att matcha laget, d v s att alla spelar lika mycket.
Resultat: 3-3 (2-2)
ÖSK:s målskyttar: Joakim Lejon 2, Anton Huhta 1

Revanschlystet ÖSK krossade Nilivaara på bortaplan

Mika Uutela 4-mål idag. Totalt 16 efter 9 omgångar

Efter förlusten hemma mot Parkalombolo krossade A-laget Nilivaara på bortaplan 0-7 blev slutresultatet efter 4 mål av Mika Uutela, 2 mål av Mattias Asplund och 1 mål av Patrik Hietala.
Stor roll i segern hade även Tuomas Kariniemi som var framspelare till tre av målen.
En nygammal spelare gjorde också debut för säsongen – Magnus Keisu som gick tillbaks till IFP/SSK efter förra säsongen var nu åter tillbaks i ÖSK och gjorde en homogen insats på mittfältet.
Noterbart – Mika Uutela är nu uppe i 16 gjorda mål på nio spelade matcher denna säsong!

3/8 A-laget Nilivaara-ÖSK
ett laddat ÖSK åkte till Nilivaara och spelade ut på den mycket fina gräsplanen.
ÖSK inledde bäst och var till en början effektiva i avsluten och gjorde två mål i första kvarten 0-1 på nick av Mika Uutela efter ett mycket fint anfall på vänsterkanten. 0-2 efter en fin prestation av Mattias Asplund som avslutade med ett lobbskott i ribbans underkant och in. Därefter tog NIS över något och spelet förlades på ÖSK:s planhalva stora delar av första rundan, men ÖSK kontrade vasst. 0-3-målet kom i den 44:e minuten på nick av Mika Uutela efter vänsterinlägg av Patrik Hietala.
I andra rundan backade ÖSK hem samtidigt som NIS tryckte på, men ÖSK fortsatte att kontra vasst. 0-4 målet kom i den 49:e minuten och 0-5 båda av Mika Uutela. Mattias Asplund gjorde 0-6 i den 70:e minuten och Patrik ”hinken” Hietala avslutade målskyttet i 85:e minuten genom en soloprestation och ett väggpass med Mattias Asplund innan han säkert satte bollen i nättaket. Siffrorna blev stora i ÖSK-favör men heder åt Nilivara som verkligen försökte spela bra fotboll och hade också ett stort bollinnehav i matchen.
28/7 P10 ÖSK- IFP/SSK
Resultat: 1-3 (0-2)
Matchen liknade mycket vårsäsongens
bortamatch, även här dominerade en av Pol/Svansteins överåriga spelare matchen, utan denna spelare hade nog ÖSK kunnat vinna matchen. I ÖSK:s lag höjde sig ingen över mängden.
ÖSK:s målskytt: Anton Huhta 1
ÖSK:s A-lag åkte på säsongens första hemmaförlust när höstomgången inleddes
Efter våromgången ledde ÖSK serien klart efter sju segrar och endast en förlust.
Nu inledde normalt hemmastarka ÖSK höstomgången med förlust på hemmaplan mot Parkalombolo IK. Det långa sommaruppehållet utan träningsmatcher är kanske förklaringen till ÖSK:s inte helt godkända insats. Den träningsmatch som skulle spelats mot IFK Kalix ställdes tyvärr in.
28/7 Höstpremiär för A-laget.
ÖSK tog emot ett starkt Parkalombolo IK.
Efter en trevande inledning av båda lagen tog Parka ledningen på straff i den 16:e minuten.
ÖSK kvitterade genom Tuomas Kariniemi två minuter senare, och ÖSK tog över spelet helt utan att förvalta övertaget.
Parka avslutade första halvleken med att göra två mål inom loppet av fyra minuter efter ett par grova ÖSK-misstag.
I andra halvlek försökte ett uddlöst ÖSK flytta fram spelet men Parka spelade taktiskt och ÖSK skapade inte mer än ett par halvchanser. I slutminuterna lyckades dock Sami Viippola reducera till 2-3, vilket också blev slutresultatet.
16/7 P88 Pajala IF – ÖSK
Resultat: 0-1, (0-0)
En mycket jämn match i första halvlek. I andra ett litet övertag för ÖSK. En utvisning av en spelare för Pajala, gjorde att ÖSK tog över helt och kunde även få in ett vinstmål.
ÖSK:s målskytt: Linus Omark
1/7 DM-kvalmatch P87 ÖSK-ASSI
Resultat: 1-5 (0-3)
ÖSK:s målskytt: Andreas Wasslen
29/6 A-laget tog emot obesegrade Pello IF.
ÖSK visade direkt en bra inställning och löpvilja direkt från start och spelade mycket bra den första 25 minuterna och tog också ledningen med 2-0 före paus.
I andra rundan var det bara ett lag på banan och 5-0 var en seger i underkant eftersom Pello inte skapade någon farlighet medan ÖSK borde gjort ett par mål till med tanke på många rena lägen.
ÖSK:s målskyttar: Mika Uutela 3 mål, Mattias Asplund 1 mål och Sami Ylimäinen 1 mål.
25/6 PF12 ÖSK lag Vit mot Överkalix IF
En riktigt jämn match där Överkalix spelade något bättre från start, men ÖSK utjämnade spelet och matchen stod och vägde under hela matchtiden. Trots många mycket fina lägen lyckades inte ÖSK vinna matchen.
Resultat: 2-1 (1-0)
ÖSK:s målskytt: Magnus Mörtberg
20/6 PF12 ÖSK lag vit-IFP/SSK
En mycket jämn match som kund ha slutat hur som helst. Tyvärr så hade IFP/SSK turen på sin sida i denna match och lyckades vinna trots många klara chanser och ”ramträffar” för ÖSK.
Slutresultat: 3-4
ÖSK:s målskyttar: Magnus Mörtberg 2, Cristoffer Jaako 1
20/6 ÖSK:s A-lags segersvit bruten
Laget tappade tre poäng vid bortamatchen mot Svappavaara främst genom att komma till match med dålig attityd, men också det faktum att 26 mils resa enkelväg vid veckomatch ställer till det – många tvingas åka direkt från sina jobb till match, det slarvats med mat osv vilket naturligtvis inte gjorde saken bättre.
Vi ska inte verka dåliga förlorare eller förringa Svappavaaras insats, men vi konstaterar att långa resor till veckomatcher inte är helt lyckade.
Dock var nog den största anledningen till förlusten spelarnas saknade fokus och i viss mån tappad ödmjukhet efter flera vunna matcher i rad.
20/6 A-laget åkte till Svappavaara för att hämta tre nya poäng.
Kanske det var det största felet. Enligt klyschan ”När man har vunnit matchen innan avspark har man redan förlorat”, vilket också hände.
Ett mycket trögt ÖSK åkte på två tidiga baklängesmål efter fasta situationer.
I andra rundan lyckades dessutom Svappavaara kontra in ett 3-0-mål och därefter var det bara framåt som gällde för ÖSK, som trots totalt övertag hade svårt att skapa rejäla målchanser mot ett mycket defensivt spelande Svappavaara, som kontrade vasst.
Slutresultat: 5-2, (2-0)
ÖSK:s målskyttar: Mika Uutela 1 (straff), Torbjörn Maaherra 1
18/6 P87 ÖSK- Kalix
Åter tunt med spelare, inga avbytare trots hemmamatch. Dessutom drabbades vi av en skada redan i 10:e minuten så vi orkade bara stå emot i en halvlek.
Resultat: 2-6 (2-3)
ÖSK:s målskyttar: Juho Rautio
Linus Omark (straff).
18/6 P12 Överkalix-ÖSK lag Röd
Det ville sig inte för laget. Överkalix var det klart bättre laget och vann ganska klart.
Slutresultat: 8-1
18/6 P10 Överkalix-ÖSK 
Vi mötte ett lag som bestod i huvudsak av spelare födda 91, vi gjorde ändå en hyfsad match , med lite tur hade vi kunnat näta några gånger till. Resultat: 5-1 (3-0)
ÖSK:s målskytt: Jonas Buska 1
13/6 P15 ASSI-ÖSK
Assi var överlägset då de flesta av ÖSK:s spelare visade en dålig inställning och vilja i matchen. Kanske gick ÖSK:s spelare in på planen med inställningen att man inte har någon chans redan från start (pga tidigare tidigare förluster mot ASSI). ÖSK spelade dock upp sig något och var mindre dåliga i andra halvlek.
Resultat: 10-0 (6-0)
– Skärpning grabbar! // red.
12/6 PF12 ÖSK lag Röd mot ÖSK lag Vit (seriematch)
En mycket jämn match som båda lagen hade kunnat vinna. Lag vit tog kommandot från start och gick upp till en 0-3-ledning innan lag röd fick igång sitt spel och var i mitten av matchen ytterst nära att gå ikapp. Lag vit avslutade dock bäst och kunde vinna matchen.
Resultat: 4-6 (2-4).
Målskyttar lag röd: Juuso Kräkki 3 mål, Simon Jönsson 1 mål.
Målskyttar lag vit: Daniel Solomon 2, Christoffer Jaako 2, Kristoffer Nyberg 1 och Kalle Jaako 1 mål.
ÖSK:s A-lag leder serien efter fem raka segrar
Årets upplaga av A-laget har så här långt infriat de mål man satt upp inför säsongen och leder nu serien efter att förra helgen tagit en viktig bortaseger mot Kiruna FF i en tidig seriefinal, den gångna helgen (2/6) besegrat Junosuando IK med 3-1, samt i veckan slagit Ullatti/MAIF på bortaplan.
11/6 P10 ÖSK-IFK Tärendö
Resultat: 7-2 (4-0)
I ÖSK:s P10:ors andra hemmamatch blev det lagets första seger, efter många fina anfallskombinationer och fina avslut lyckades ÖSK få in bollen hela sju gånger. Återigen var det en otrolig laginsats med vårt breda spelarmaterial
ÖSK:s målskyttar: Joakim Lejon 3, Kristoffer Ekersund 2, Mikael Alaniemi 1, Jonas Buska 1
9/6 PF12 ÖSK (lag vit)-IF Forsen
Resultat 1-7 (0-5)
Precis som i matchen ”lag röd:s” match spelade motståndarnas äldre och tyngre spelare avgörande roller i matchen. Samtliga ÖSK-spelare kämpade väl under hela matchen och ingen gav sig frivilligt. I slutet av matchen lyckades också William Andersson spräcka ÖSK:s ”målnolla”.
ÖSK:s målskytt: William Andersson 1 mål.
9/6 PF12 ÖSK (lag röd)-IF Forsen
Resultat: 1-7 (0-3)
ÖSK kämpade väl och spelade bra fotboll i sommarhettan, men motståndarnas äldre och tyngre spelare (4 st överåriga) gjorde det svårt för ÖSK att räcka till.
Samtliga ÖSK-spelare kämpade väl under hela matchen och vindsnabbe Robin Fors kunde också spräcka ÖSK:s ”målnolla” med en tunnel på motståndarnas målvakt efter en blixtsnabb kontring. ÖSK:s målskytt: Robin Fors 1 mål.
5/6 P10 ÖSK- Pajala IF
Resultat: 1-4 (0-0)
Matchen var helt jämn, tills några olyckliga minuter i andra halvleken, där våra motståndare lyckades få in bollen 3 gånger. Alla gjorde en bra insats.
Återigen hade vi en stor spelartrupp, denna gång 18 pojkar.
ÖSK:s målskytt: Joakim Lejon 1 mål
5/6 ÖSK:s A-lag mötte Ullatti/MAIF på Tallbacka sandgräsplan.
Precis som i tidigare matcher tog ÖSK initiativet i matchen och dominerade stort från start. 0-1-målet kom i den 4:e minuten genom Henrik Asplund på passning av Henric Barsk. ÖSK var totalt överlägset i hela första rundan men hade svårt att komma igenom ”ett helt lag” på straffområdeslinjen och de gånger ÖSK kom igenom slarvade man med avsluten. Ullatti/MAIF lyckades dessutom att kvittera efter ÖSK slarv på mittplan i första halvlekens sista minut- UIF/MAIF:s enda målchans.
I andra rundan fortsatte ÖSK att mala på och i 65:e minuten blev Henrik Asplund fälld i straffområdet och Mika Uutela lade den påföljande straffen säkert i mål. Mika utökade målskörden genom att nicka in 3:an efter frispark slagen av Sami Viippola i 80:e minuten.
Mattias Asplund avslutade målskyttet genom att sätta 1-4 på straff efter att brodern Henrik blivit för andra gången i matchen blivit nergjord i straffområdet.
Slutresultat: 1-4 (1-1)
2/6 ÖSK:s A-lag tog emot Junosuando IK på Övertorneå IP – åter en tidig seriefinal mellan två obesegrade lag.
ÖSK tog tag i taktpinnen redan från första spelminuten och dominerade i stort sett hela matchen.
Första halvlek slutade mållös trots ett par riktigt vassa ÖSK-chanser.
I andra halvlek lyckades dock ÖSK spräcka nollan genom Riku Härmä efter hörna, Mika Uutela utökade till 2-0 och Magnus Funck satte 3-1 och spiken i kistan i slutet av andra halvlek.
ÖSK var det klart bättre laget, men saknade den riktiga viljan när målchanserna dök upp – då hade segersiffrorna kunnat bli några mål större.
1/6 P87 IFK Kalix- ÖSK
En jämn match som kunde slutat hur som helst. ÖSK hade en dålig period i mitten på andra halvlek, då Kalix tog ledningen. ÖSK flyttade upp folk på slutet och skapade många kvitteringschanser, men istället kontrade Kalix in ett mål till. ÖSK lyckades göra dock ett mål och reducera på slutet
Resultat: 3-2 (1-1) ÖSK:s målskytt: Erik Lindberg 2 mål
Träningslägret i Holland lyckat!
27/3 – 3/4 Var A-laget på träningsläger i Zuidlaren i Holland. Resan var jobbig, men träningslägret genomfördes under bästa tänkbara förhållanden. Fina gräsplaner, kanonväder med klarblå himmel väl genomförda träningspass, en spelad träningsmatch och vi tittade på den Holländska toppmatchen Vitesse-Ajax. Så kan man kortfattat sammanfatta lägret.
Kolla in bilderna>>
31/5 Lilla VM-kval P14 Gällivare SK – ÖSK
Lilla VM-kvalmatch En mycket jämn match där ”Acke” Styrmans suveräna liberospel och ÖSK:s effektiva anfall fällde avgörandet
Resultat 0 – 2 (0-1)
Målen: Jona Boman 2 mål
29/5 P87 ASSI-ÖSK
Resultat 4-0 (3-0).
En hyfsad match av ÖSK som dock släppte in ett par billiga mål. ÖSK mötte ett bättre lag, men hade ett par skapliga målchanser.
27/5 P10 Pol/Svanstein – ÖSK
Resultat: 2-1 (2-1).
P 10 laget har spelat sin första match i serien, laget mötte Pol/Svanstein på bortaplan. ÖSK hade 21 spelare med i matchen ändå kunde vi göra en helt jämn match, en knapp förlust blev det nämligen 1-2.
Alla spelare gjorde en bra insats.
ÖSK:s målskytt: Paulus Kariniemi 1
27/5 P 88 ÖSK – Överkalix IF
11 – 1 (7 – 0)
Matchen spelades med 7 -mannalag då Överkalix endast hade 9 man. Matchen dominerade ÖSK totalt och hade skärpan hållits genom hela matchen hade målen blivit fler.
ÖSK:s målskyttar: Jona Boman 3 mål, Jonas Barsk 3 mål, Mats Töyrä 3 mål, Christian Heikkilä 1 mål och Samuel Hedlund 1 mål.
26/5 ÖSK:s A-lag leder serien efter tre raka segrar
Årets upplaga av A-laget har så här långt infriat de mål man satt upp inför säsongen och leder nu serien efter att i helgen tagit en viktig bortaseger mot Kiruna FF i en tidig seriefinal.
Nästa hemmamatch söndag 2/6 – mot Junosuando IK blir åter en tidigseriefinal då Junosuando efter helgens vinst ligger tvåa i sereien tillsammans med Kiruna FF.
26/5 Seniormatch Kiruna FF/2-ÖSK på Kirunas plastgräs.
Tidig seriefinal där ÖSK öppnade vassast och dominerade de första 20 minuterna för att sedan tappa spelet helt. Kiruna tog också helt riktigt ledningen med 1-0 innan paus.
I andra rundan var ÖSK det bättre laget och kvitterade i 70:e minuten – en riktig språngnick av Mika Uutela på inlägg av Jonas Routuvaara.
Efterkvitteringsmålet ökade ÖSK trycket ytterligare och Riku Härmä nickade in 1-2 målet, även det efter vänsterinlägg av Jonas Routuvaara.
Resultat 1-2 (1-0).
Många bra i ÖSK med ett extra plus för Jonas Routuvaara.
23/5 P18 Haparanda FF-ÖSK. ÖSK gjorde en kanonstart och ledde med 2-0 efter 10 min. Ett par olyckliga byten av oss och HFF ledde till att matchen svängde över till HFF, som gick till 4-2-ledning i paus.
Andra halvlek var jämn, med ett litet plus till ÖSK.
Slutresulttat 6-4 (4-2).
ÖSK:S målskyttar: Henric Barsk 2 mål, Ville Vikeväinen, 1 och Johan Harju 1.
20/5 Hemmamatch för P87, ÖSK- ASSI
Assi var det bättre laget, men förlusten blev något mål för stor med tanke på spelet.
ÖSK låg under med uddamålet (2-3) med 15 minuter kvar, men orken räckte inte till och siffrorna rann iväg i matchens slutskede.
Resultat: 2-6, (0-2)
ÖSK:s målskyttar: Erik Lindberg 1, Linus Omark 1, (straff)
19/5 Hemmapremiär för A-laget mot Nilivaara IS
ÖSK tog initiativet direkt från start och höll det matchen igenom, dock utan att vara riktigt hungriga. Trots initiativet skapade laget inte mer än någon halvchans i första rundan.
I andra halvlek ökade laget trycket och 1-0 målet kom till efter en hörna där Riku Härmä höll sig framme. ÖSK gjorde också 2-0 där Mika Uutela gjorde målet på en fin framspelning av Henrik Asplund.
Slutresultat 2-0 till ÖSK i en ganska tempofattig tillställning.
18/5 Hemmamatch för P87 ÖSK- Gällivare SK
En bra match av grabbarna, rättvis seger . Vi spelade matchen utan
avbytare och med 4 st. 88:or.
Segersiffrorna skrevs till 3-2 (1-1 i paus).
ÖSK:s målskyttar: Erik Lindberg 2 mål
Ville Ahola 1
16/5 P88 förlorade borta mot Korpilombolo GIF. Resultat: Korpilombolo GIF – ÖSK 3 – 1 (2 – 0)
ÖSK:s målskytt: Anton Barsk
13/5 P18 spelade hemmamatch mot Bodens BK. BBK vann matchen rättvist med 0-3 (0-2). En smågnällig match där BBK var bättre än ÖSK. ÖSK:s mittfält klarade inte att hålla BBK:s fysiskt starkare pojkar stången. Detta avgjorde matchen.
12/5
Seriepremiär för A-laget
Bortmatch mot Parka på Kirunas slitna plastgräs.
ÖSK fick en smakstart genom 0-1 redan i den 4:e minuten genom Mika Uutela, 0-2 i den 17:e minuten genom Henric Barsk och 0-3 genom Mika Uutela i den 21 spelminuten.
Parka reducerade till 1-3 i den 24:e minuten.
I andra halvlek fortsatte ÖSK:s målskörd genom att Mika Uutela satte sitt tredje mål för dagen i den 56:e minuten. Parka reducerade till 2-4 i minut 68 men Mattias Asplund satte spiken i kistan genom att göra ÖSK:s 5:e mål i den 76:e minuten. Slutresultat 2-5 (1-3) i ÖSK-favör alltså. Bästa tänkbara seriepremiär och en stor dag för Mika Uutela med tre mål i matchen.
Noterbart är att målvaktstalangen Tommy Töyrä stod i mål och gjorde därmed sin seriedebut i seniorsammanhang med ett klart godkänt betyg.
2002 mika_u20020512

 

 

 

Mika Uutela kung för en dag – tremålsskytt för ÖSK i seriepremiären.

27-28/4 Domarcupen på Pajalas nya sandgräsplan.
ÖSK mötte Parkalombolo IK i den 1:a gruppmatchen och vann med 1-0 genom mål av Mattias Asplund.
ÖSK:s andra motståndare var Pajala IF. ÖSK vann matchen med 2-0 efter mål av Mika Uutela och Riku Härmä.
I den sista gruppmatchen möttes ÖSK och Ohtana/Aapua. Där var Ohtana/Aapua det bättre laget och vann med 2-0.
I Semifinalen ställdes ÖSK mot Pello IF. Matchen slutade 1-0 till ÖSK efter mål av Henrik Asplund, och därmed var ÖSK klara för final mot Ohtanajärvi/Aapua.
Finalen blev en jämn historia där båda lagen bjöd på bra spel. Men Ohtana/Aapua drog det längsta strået och vann med 2-0. ÖSK saknade dock inte chanser i matchen.
Som helhet gjorde ÖSK en fullt godkänd insats genom hela turneringen, vilket bådar gott inför serien där ÖSK spelar sin första match borta mot Parka, den 12/5.
21/4 DM-match herrar seniorer. Alvik IK- ÖSK 0-0. En match mot ett av de förväntade topplaget i div IV. Lagen hade var sin halvlek. ÖSK spelade mycket bra i första rundan men Alvik tog över i den andra rundan. Det oavgjorda resultatet innebar att Alvik gick vidare i DM tack vare bättre målskillnad än ÖSK.
14/4 Haparanda FF – ÖSK 2-1 (1-0) Tuomas Kariniemi assisterad av Mika Uutela.
ÖSK fick en mycket olycklig matchstart, Haparanda-ledning efter 20 sek ! Därefter en klar skärpning av ÖSK Jämn första halvlek med något spelövertag för HFF. Tio minuter in i andra halvlek tog ÖSK över matchen och spelade bra fotboll i tjugo minuter med stark press på Haparanda och under denna period kom också kvitteringen. Sista kvarten var HFF:s och där kom också följdriktigt segermålet. En mycket bra match av ÖSK mot ett starkare lag som dock spelar i div. III.
7/4
2002 henrik_a_matchvinnare200204DM-match herrar seniorer. ÖSK- Munksunds SK. ÖSK lyckades vinna sin första gruppmatch i DM genom att på hemmaplan (på Pajalas nya sandgräsplan) vinna mot Munksund med 2-1 (1-0). ÖSK hade ett litet spelövertag matchen igenom och segern var rättvis.ÖSKs båda mål gjordes av A-laghsdebutanten Henrik Asplund.Henrik Asplund stor matchvinnare i sin A-lagsdebut genom att göra två mål i första DM-matchen mot Munksund.
3/4
2002 spruta_vatten

Ingen tränare klarar ett träningsläger utan att bli ”dränkt”. Här har signalen för ”ge-tränaren-vad-tål” precis gått vid en fejkad lagfotografering. Och Tränaren Sami Viippola blev blöt.
27/3-3/4 Träningsläger
27/3 – 3/4 är A-laget på träningsläger i Zuidlaren, Holland.
 Avresa sker från Övertorneå den 27/3, kl 23.00.
I Holland genomför vi två träningspass om dagen, samt ett par träningsmatcher. Under lägret ska vi även passa på att se Holländsk toppfotboll. Biljetter är bokade matchen Vitesse-Ajax den 31/3.
9/2 ABF-Cup i Haparanda (konstgräs 60x30m 5-man+målvakt).
Resultat
ÖSK-Haukipudas Pallo 2-3 Målskyttar: Henrik Asplund, Mika Uutela.
ÖSK-Haparanda FF 2-2. Målskyttar: Mika Uutela och Henric Barsk.
ÖSK-Sangis AIF 2-1. Målskyttar: Mika Uutela och Mattias Asplund.
Kvartsfinal: ÖSK-HFF 1-4 Målskytt: Jonas Routuvaara.
24/2 ÖSK-Årsmöte
Roland Kemppainen fick förnyat förtroende och fortsätter som ordförande.
Övriga styrelseledamöter: Berit Lundströmer, Christer Töyrä, Peter Johansson, Knut Omark och Svante Wälimaa.
Utmärkelser i form av ”Stora grabbars märke” utdelades till Stefan Wuotila, Jussi Harjuoja och Peter Johansson. Stora Ledarmärket nummer 10 delades ut till Knut Omark.
Nytt på kansliet
Vår tidigare kanslist Lena Isaksson har slutat sin tjänst hos ossvid årsskiftet.
Ny kanslist är Helena Wedestig, som påbörjat sin anställning hos ÖSK 14/1. Vi hälsar Helena välkommen till klubben!