Fotbollsförbundets sabotage mot ÖSK 2009

Skandalbeslut av NFF

Norrbottens Fotbollsförbunds Tävlingskommitté har beslutat att Munksund/ Skuthamns SK får w.o-seger mot Övertorneå SK i DM. Anledningen är att ÖSK inte kunde ställa upp till match mot Munksund den 4 april. ÖSK skulle spelat match mot Bredåker den 29 mars i DM. Matchen blev inställd p.g.a snöoväder. Bredåker fick ny matchtid den 4 april. Eftersom det är svårt att få matchtider i Boden gäller denna tid. NFF menar att vi skulle ha spelat vår hemmamatch i Piteå samma dag. ÖSK har erbjudit Munksund att spela vår DM-match, vilken dag som helst mellan den 8 och 15 april. Munksund kan endast spela den 4 april, trots att MSSK spelschema är tomt mellan 5 – 17 april. Det fegt och ynkligt agerat av MSSK som väljer seger via TK istället för på fotbollsplan. NFF:s TK är sorglig församling som inte driver matchlinjen när det gäller ÖSK, utan straffar ÖSK för att vi i november -08 begärt att NFF ska byta ut TK mot ledamöter som agerar efter en fair play-linje. I tävlingskommittén sitter minst två ledamöter med känt agg mot ÖSK.
ÖSK överklagar TK:s beslut

Övertorneå SK har idag överklagat Tävlingskommitténs beslut att ge Munksund w.o i DM-matchen. Beslutet är överklagat till Norrbottens Fotbollförbunds styrelse, med anledning av att TK:s beslut saknar stöd i tävlingsbestämmelserna. I bestämmelserna står att matchen skall spelas 4 eller 5 april med reservdagar 10 – 13 april. ÖSK kunde ställa upp till match alla dagar utom 4 april, p.g.a en annan DM-match. Munksund/S SK hade inget annat alternativ än 4 april, trots att deras spelprogram var tomt alla dessa dagar. Trots detta beslutar TK att matchen skall gå den 4 april, och utan att kontakta ÖSK om vår syn på speldagar.
Svenska Fotbollförbundet ger ÖSK rätt

ÖSK:s överklagande av Norrbottens Fotbollförbunds beslut att ge Munksund/Skuthamns SK w.o i DM-matchen har behandlats av Svenska Fotbollförbundet. I beslutet står följande : Med hänvisning till att Norrbottens FF:s beslut är fattat utan stöd i gällande bestämmelser beslutar Sv.FF:s Disciplinnämnd att undanröja det överklagade beslutet och återförvisa ärendet till Norrbottens FF:s TK för ny prövning.
Det betyder att det är upp till NFF:s TK att besluta vad som ska ske med matchen.
Vi ser att det finns tre alternativ. 1) TK beslutar döma ÖSK enligt någon annan bestämmelse där man hittar ett stöd för detta. 2) TK behåller sitt beslut, men dömer en annan påföljd, man hittar ett stöd för. 3) TK beslutar att matchen skall spelas och att lagen kommer överens om en speldag inom en viss tidsrymd, ex. senast den 20 juli. ÖSK ser att det enda vettigt alternativet är att besluta enligt alternativ 3.
ÖSK uteslutna ur DMEfter att ÖSK hos Svenska Fotbollsförbundet vunnit överklagandet av w.o i DM-matchen mot Munksund/ Skuthamns SK har Norrbottens Fotbollförbund beslutat att utesluta ÖSK ur DM. Ett förvirrande och skandalliknande beslut. NFF vill inte inse att regler är till för att följas, utan man fortsätter med sin negativa särbehandling av ÖSK. I beslutet står ”ÖSK har utan tillstånd flyttat matchen Bredåkers SK – ÖSK och att beslutet förmildrades till WO”. Vidare ser man att ”TK beslutat att döma WO
i gruppspelsmatchen ÖSK – MSSK”, för att ÖSK inte spelat när MSSK ville den 4/4, då matchen BSK – ÖSK spelades. ÖSK föreslog att matchen spelas 5 – 15/4, enl. tävlingsreglerna, MSSK fick välja dag.

ÖSK vill få följande frågor klarlagda av NFF : Innebär detta i fortsättning att bortalaget kommer att straffas, och inte hemmalaget, då match flyttas på grund av väderhinder ? Detta
trots att hemmalaget svarar för bokning av match och arena.
Fråga 2 : Kommer bortalaget i fortsättning att vara det lag som sätter matchdag, då lagen ej kommer överens, när flera matchdar kan vara aktuella, typ i fallet ÖSK – MSSK.


ÖSK har ringt till de i NFF:s styrelse som tog beslutet för att få dessa frågor klarlagda. V.ordf Marianne Johansson svarade men hon var upptagen i ett möte och lovade återkomma snarast. Sture Wiklund svarade inte, men vi lämnade ett meddelande om att vi ville bli uppringda. Mats Erikssons fru svarade, Mats kunde inte komma till telefon, men hon lovade lämna ett meddelande om att vi vill bli kontaktade. Anne Meriläinen och Michel Fleuron svarade inte i telefon. ÖSK har nu väntat i två veckor på att bli kontaktade.
Mycket svagt av valda representanter för Norrbottens Fotbollsföreningar att inte kontakta en medlemsförening.