ÖSK:s Ungdomslag 2003

23/6 P10 Töre- ÖSK
Resultat: 10-3 (6-3)
Töre gjorde 3 mål i inledningen
av första halvleken men ÖSK kom tillbaka och reducerade till 4-3, men där tog orken slut för ÖSK-spelarna, kanske var det för att flera spelare hade varit på fotbollsskola och spelat fotboll hela dagen.
ÖSK:s målskyttar: Per Jatko 2, Mikael Alaniemi 1

18/6 P11 Pålänge- ÖSK
Resultat: 10-1(4-0)
ÖSK laget startade matchen bra, men orken tog slut ganska fort och baklängesmålen trilla in något lättvindigt, men trots allt försökte grabbarna spela boll något till mål framåt var vi värda.
ÖSK:s målskytt: Antti Pounu 1

17/6 P12 IFP/SSK FF-ÖSK RÖD
Resultat: 3-6 (0-3)
Ösk Röd sprang sönder IFP/SSK:s spel. En gedigen insats av Lag Röd som tog en till säker seger och leder serien överlägset.
ÖSK:s målskyttar:  Juuso Kräkki 2 mål, Fredrik Ylinenpää 1 mål, Juho Hasa 1 mål, Petrus Kariniemi 1 mål och Simon Jönsson 1 mål

16/6 P15
IFK Luleå-ÖSK

Resultat: 1-2, (0-0)
Matchen första halvlek var mycket jämn, där lagen hade ett par chanser var. ÖSK:s målvakt fick göra ett par fina parader. I andra halvlek började ÖSK ta över mer av spelet. Efter 15 min. blev Jens Lindberg helt frispelad och kunde säkert slå in 1-0. Nu blev det ÖSK för hela slanten. 2-0 var en riktigt delikass, Samuel Hedlund drev upp efter högerkanten och avslutade med ett fint inlägg som Jens Lindberg mötte med högerfoten, kanonhårt upp i nättaket. Strax efter blev Jens frispelad igen, men denna gång hamnade avslutningen på målvakten. Ytterligare ett friläge missades av Jonas Barsk. De sista minuterna tog IFK Luleå över och lyckades få in en reducering.
ÖSK:s mål: Jens Lindberg 2 mål

16/6 P11 ÖSK- Haparanda FF
Resultat: 2-1 (2-0)
Äntligen en seger och den var välförtjänt. Grabbarna börjar hitta varandra med öppnande passningar. Vi hade 14 utespelare med, alla spelade jämnt, extra plus för målvakten Kristoffer Ekersund.
ÖSK:s målskyttar: Antti Pounu 1, Timo Luusua 1

10/6 PF12 ÖSK lag Röd-Pajala IF
Resultat: 9-1, (5-0)
Det var RÖDS match från början till slut. De spelade med självförtroende och alla lagdelar jobbade mycket stabilt och bra. Pajala hade dessutom otur med avsluten och RÖD:s bägge målvakter, Simon Jönsson (1:a halvlek) & Juho Hasa (2:a halvlek) storspelade. Plus till alla spelare!!
ÖSK:s målskyttar: Juho Hasa och Juuso Kräkki 2 mål, Joni Tervahauta, Fredrik Ylinenpää,
Petrus Kariniemi, Matias Jaakola och Antti Puonu 1 mål vardera.

9/6 P10 ÖSK – IFK Kalix
Resultat: 2-8 (2-5)
ÖSK gjorde återigen en bra början i matchen, men sen tog orken slut på de små lirarna och spelet rasade ihop, men vi kommer igen.
ÖSK:s målskyttar: Pär Jatko 1, Paulus Kariniemi 1

5/6 PF12 ÖSK vit – ÖSK röd
Resultat: 4-5 (2-3)
ÖSK Röd startade respektlöst och kunde välförtjänt ta ledningen efter 3 minuter av Simon Jönsson. Lag Vit kunde lite tursamt kvittera genom Magnus Mörtberg efter 7 minuter. Matchen var hela tiden till Röds fördel. Vit stretade på bra och höll ganska jämnt i målprotokollet och var i slutminuterna nära att få till en kvittering. Sett till helheten var Lag Röd snäppet bättre i allt denna kväll. Hela Lag Röd spelade bra. Lag Vit var ibland lite för stillastående och kan bättre.
Målskyttar: ÖSK Vit: Magnus Mörtberg 3 mål, Kristoffer Jaako 1 mål
ÖSK Röd: Fredrik Ylinenpää 2 mål, Simon Jönsson 1 mål, Juuso Kräkki 1 mål och Joni Tervahauta 1 mål

4/6 P11 IFK Kalix-ÖSK
Resultat: 8-1
I första halvleken spelade ÖSK jämnt med Kalix, i andra ramlade målen in något lättvindigt, ÖSK-tittade för mycket på bollen i försvarsspelet. Men vi lovar bättre takter till nästa match.

3/6 P15 Sunderbyns SK – ÖSK
Resultat: 5-2 (3-2)
ÖSK:s målskyttar: Jens Lindberg och Anton Barsk
ÖSK startade matchen mycket bra och tog ledningen med 1-0 efter 2 min. 2-0 kom på nick efter hörna i 10:e minuten. I anfallet efter fick ÖSK sin toppforward Jens Lindberg skadad, hjärnskakning. Skadan påverkade ÖSK mycket negativt. Spelet försvann och uppträdandet blev mycket darrigt. Sunderbyn tog över helt och kunde vända matchen till ledning i halvtid. Ledningen kunde varit ännu större om inte målvakten och liberon i ÖSK storspelat. I andra halvlek kom ÖSK tillbaks och spelet var mycket jämnt tills 25:e minuten då Sunderbyn kontrade in 4-2 och där avgjordes matchen och Sunderbyn kunde göra ytterligare ett mål innan matchen var slut.

2/6 P10 Överkalix – ÖSK
Resultat: 6-3 (3-3)
ÖSK tog ledningen direkt i första halvleken med 0-2, och allt tycktes vara under kontoll, innan paus hade Överkalix vänt matchen och hunnit med att kvittera.
I andra halvleken hade ÖSK flera chanser att ta ledningen, men motståndarna visade sig vara det starkare laget denna gång.
ÖSK:s målskytt: Paulus Kariniemi 3

1/6 PF12 ÖSK lag Vit-IFP/SSK FF
Resultat: 1-4 (0-3)
IFP/SSK var taggade till denna match. Tog ledningen välförtjänt i första halvlek med 0-3. ÖSK missade två straffar!!! i 3:e och i den 19:e minuten. I andra halvlek reducerade Joni Tervahauta till 1-3 men närmare än så kom inte ÖSK vit, trots en massiv forcering i slutminuterna. ÖSK:s målskytt: Joni Tervahauta

29/5 P10 ÖSK-IFK Kalix
Resultat: 3-4 (0-2)
I P 10 lagets andra seriematch såg det ut att IFK Kalix hade avgjort matchen när de gjorde 0-3, men 2 snabba mål av Paulus Kariniemi fick ÖSK kontakt igen. När matchen i slutskedet stod och vägde lyckades IFK kontra in 2-4. Annars var det ett klart fall framåt för laget.
ÖSK:s målskytt: Paulus Kariniemi 3 mål

28/5 P11 ÖSK – Pålänge
Resultat: 2-6 (1-1)
I P11 lagets första seriematch den här säsongen förlorade vi mot Pålänge med 2-6. På en hal och svårspelad gräsplan ( Tomatvallen) verkade ÖSK-lirarna tagna av stundens allvar. Laget gjorde ändå en jämnfin insats.
ÖSK:s målskyttar: Juuso Vaaraniemi 1, Timo Kantolainen 1

26/5 P15 ÖSK-Luleå SK
Resultat: 1 – 0 (0-0)
Första halvleken mot LSK var mycket jämn, där bägge lagen försökte att ta sig genom motståndarens försvar, dock utan att lyckas. I andra halvlek lyckades ÖSK hitta rätt i sitt spel och skapade flera chanser. Med fyra minuter kvar av matchen blev Jens Lindberg helt frispelad med målvakten och han kunde mycket skickligt lobba bollen i mål. Målet betydde att ÖSK tog sin första seger i årets SM-kvalserie.
Målskytt: Jens Lindberg

25/5 PF12 IFK Tärendö – ÖSK lag röd
Resultat 0-14 (0-7)
Precis lag vit visade lag röd vem som bestämde från början till slut. Redan efter tre minuter kom första målet, gjort av Simon Jönsson, sedan rullade det på i jämn takt och hela laget gjorde en helgjuten insats.
ÖSK:s målskyttar: Mattias Pounu, Juha Hasa och Juuso Kräki 3 mål, Fredrik Ylinenpää 2 mål, Simon Jönsson, Ronnie Lundströmer och Marcus Hietala 1 mål vardera.

25/5 PF12 IFK Tärendö – ÖSK lag vit
Resultat 1-10 (1-7)
ÖSK satte full fart från start och det visade sig snabbt vart segern skulle gå. Efter nio minuter spräckte William Andersson nollan och sedan rann det iväg ordentligt.
Cristoffer Nyberg var dagens målskytt med sina tre mål i första halvleken. Sedan ställde han sig i mål i andra halvlek. I övrigt spelade hela laget mycket bra.
ÖSK:s målskyttar: Cristoffer Nyberg 3 mål, William Andersson, Janne Martikainen och Magnus Mörtberg 2 mål, samt Fredrik Mäki 1 mål

22/5 P15 ÖSK – IFK Kalix
Resultat: 1-2 (1-1)
Efter en trevande inledning tog ÖSK över mer av spelet och kunde efter 25 min. ta ledning med 1-0 efter straff. Mot slutet av halvleken kom Kalix tillbaks och kunde kvittera efter försvarsslarv hos ÖSK. I andra halvlek dominerade Kalix händelseran och kunde ta ledningen och hade även bud på fler mål.
ÖSK:s målskytt: Mats Töyrä, straff.

20/5 PF12 ÖSK lag Röd – IFP/SSK FF
Resultat: 3 – 2 (1-1)
En bra och jämn match där ÖSK öppnade starkast och tog ledningen med 1-0 efter 4 minuters spel. IFP/SSK spelade fin fotboll med snygga passningar och bra rörelse i laget och mycket rättvist kunde de kvittera till 1-1 efter 8 min. Det dröjde ända fram till den 50:e minuten innan IFP/SSK fick in ett ledningsmål. Innan det stod matchen och vägde. Matchen avgjordes de sista fem minuterna då matchens lirare Juuso Kräkki gjorde två snabba mål: 2-2 en studsande boll som Juuso kunde nicka in. En minut senare 3-2 på en snabb rusch genom försvaret. ÖSK Röd gjorde en kämpainsats där alla i laget sprang och slet mot ett bättre spelande IFP/SSK. Pluspoäng till HELA laget. Grattis till Juuso Kräkki med 3 gjorda mål.
ÖSK:s målskyttar: Juuso Kräkki 3 mål

20/5 P10 Assi IF- ÖSK
Resultat: 6-3 (3-1)
Lagets första match var på bortaplan mot Assi, hela ÖSK laget gjorde en jämnstark insats, Assi hade några dispens spelare med och det märktes i och med att vi hade ett blandat lag med flickor och pojkar.
ÖSK:s målskyttar: Paulus Kariniemi 2, Mikael Alaniemi 1

15/5 PF12 Pajala IF-ÖSK Vit
ÖSK började bäst, men, men Pajala kom igen och utjämnade spelet, trots att laget hade matchen mot lag Röd i benen. ÖSK gjorde 3 snabba mål innan Pajala reducerade till 1-3. ÖSK ökade på till 1-4 och då vaknade Pajala till liv och gick upp till 3-4. Lag Vit uppträdde nervöst ända tills William Andersson gjorde 3-5 efter snyggt samspel med Magnus Mörtberg. ÖSK kunde till slut vinna med 3-6. Bra i ÖSK förutom tidigare nämnda målvakten Christoffer Nyberg, mittfältaren William Andersson, anfallarna Christoffer Jaako & Jan Martikainen, backen Fredrik Mäki samt en mycket bra genomförd laginsats av hela laget.
ÖSK:s målskyttar: Magnus Mörtberg 2 mål, Christoffer Jaako 2 mål, Jan Martikainen 1 mål, William Andersson 1 mål

15/5 PF12 Pajala IF-ÖSK lag Röd
Resultat: 4-4 (1-4)
ÖSK startade i ett rasande tempo och gick upp i ledning med 0-4 ganska omgående. Men i andra halvlek blev lag Röd för segervissa och slutade att röra på sig, så Pajala kunde reducera till 3-4. I slutet av matchen fick Pajala en tveksamt dömd straff och kvitterade till 4-4 på denna.
Pluspoäng till alltid mycket måfarliga Juuso Kräkki. På mittfältet dominerade Matias Pounu med sin rörlighet. Fredrik Ylinenpää bra på mitten och Antti Puonu mycket stabil back. Simon Jönsson bra i målet i första halvlek, och naturligtvis gjorde hela laget en kämpainsats.
Målskytter: Fredrik Ylinenpää 2 mål, Juuso Kräkki 1 mål, Mattias Pounu 1 mål

14/5 P15 Kiruna FF – ÖSK
Resultat 3 – 0 (2-0)

Första matchen i SM-kvalserien slutade med förlust. I matchen lyste matchoträningen igenom hos våra pojkar. Kiruna kunde ganska snabbt ta ledning med 2-0. Ju längre matchen led ju mer kom ÖSK in i matchen, och hade även kunnat få in ett mål med lite tur på slutet