ÖSK:s A-lag 2003

19/6

ÖSK – Brändöns IF
Viktiga poäng på spel men ändå en tempofattig och målsnål tillställning

Det märktes omgående att ÖSK var det bättre laget, men den riktiga gnistan saknades. Slarvigt passningsspel och inget riktigt tryck mot motståndarmålet – endast några halvchanser skapades.

I andra rundan var det bättre fötter hos ÖSK-spelarna och flera rejäla genombrottsförsök och skott under de inledande minuterna och följdaktligen kom också en fällning och straff för ÖSK i den 53:e minuten. Heikki Konttajärvi gjorde inget misstag och 1-0 var ett faktum.
Men efter målet och strax efter en utvisning av en Brändö-spelare tappade ÖSK spelet helt och hållet och Brändön hade mycket väl kunnat kvittera under de följande 10-15 minuterna innan ÖSK ånyo tog tag i taktpinnen och kontrollerade matchen utan att förta sig.

Resultat: 1-0 (0-0)
ÖSK:s målskytt: 1 – 0 Heikki Konttajärvi (straff)

15/6

ÖSK – Notvikens IK
Matchens två sista minuter tog knäcken på ÖSK

2003matchsituation

ÖSK startade matchen mot Notvikens IK mycket bra. Ledningen 1-0 kom redan i 6:e minuten. Henrik Asplund frispelades av en mycket elegant passning från Teemu Kärenlampi och fri med målvakten gjorde Henrik inget misstag. Efter en kvart fick Henrik en ny chans, denna gång gick skottet strax utanför målvaktens högra kryss. Notviken tog över spelet något men lyckades inte skapa några chanser. Sista kvarten gick åter i ÖSK:s favör med ett par farliga hörnor som resultat. Andra halvlek startade med jämnt spel utan några chanser. Efter 20 minuter i andra halvlek fick Henrik Asplund sin andra varning i matchen och blev utvisad. Efter detta ändrade matchen karaktär. Notviken började föra spelet och trycka på. En halvtimme in i halvleken kom ÖSK i en kontring där Mika Uutela fick ett jätteläge att utöka ledningen men skottet gick strax utanför. Trots Notvikens hårda press fick man inga farliga målchanser, förrän i slutet via två hörnor. Hörnan i 88:e minunten resulterade i kvittering och hörnan i 89:e min gav ett segermål efter en markeringsmiss i ÖSK-försvaret.
Resultat: 1-2 (1-0)
ÖSK:s målskytt: 1 – 0 Henrik Asplund

9/6

2003pertti_200306

Arkivbild: Pertti Tuoma vid bollen.
ÖSK orkade hålla emot Gällivare SK i en halvlek. I andra rundan kom raset.

Gällivare SK sprang sönder ÖSK
Gällivare startade matchen i högt tempo med mycket stor löpvilja. ÖSK stod upp mycket bra och kunde förhindra GSK så att de endast skapade ett par målchanser i första halvlek. I matchen 19:e minut tog Gällivare ledningen. ÖSK kunde kvittera i 29:e minuten efter en perfekt slagen hörna som Tuomas Kariniemi kunde skjuta i mål.
Andra halvlek startade mycket olyckligt med ett Gällivare-skott från 30 meter som tog i en försvarare och ändrade riktning och ställde vår målvakt utan chans 2-1. Anfallet efter skapade ÖSK en jättechans att kvittera men tyvärr blev det en miss. Gällivares löpvilja började ta ut sin rätt och ÖSK orkade inte stå emot trycket utan motståndarna skapade chanser och även mål. Ett litet hopp tändes när Mika Uutela relativt enkelt kunde reducera till 4-2.
Men i anfallet efter avspark ökade GSK till 5-2 och matchen var körd. Med fler folk på bänken hade säkert förlusten kunna hållas nere på en anständig nivå.
Resultat: 7 – 2 (1 – 1)
ÖSK:s mål: 1 – 1 Tuomas Kariniemi 4 – 2 Mika Uutela

1/6

ÖSK krossade IFK Kalix

2003match_horna

Kalix var rejält tillbakapressade under stora delar av matchen och ÖSK skapade många farligheter på fasta situationer. Här en hörna som dock inte gav nägot mål.

I ÖSK:s andra hemmamatch för säsongen visade laget att man fått upp ångan och visade att de två (i ÖSK-ögon) onödiga poängförlusterna tidigare bara var tillfälligheter.
ÖSK dominerade matchen stort och gjorde hela fem mål i första halvleken. 1-0 genom Mika Raapana i 10:e minuten, 2-0 av Jonoas Routuvaara i 12:e minuten, 3-0 gjordes av Heikki Konttajärvi på straff i 20:e, 4-0 av Jussi Harjuoja i 23:e och 5-0 av Mika Raapana i den 38:e minuten.

I andra rundan var matchen avgjord och både matchkvalitet och tempo sjönk betydligt trots det fortsatte ÖSK att skapa målchanser och även sätta en och annan boll i nätet – 6-0 gjordes av Mika Uutela i 48:e minuten, 7-0 av Emil Anttila i 68:e och slutresultatet fastställdes av Mattias Asplund som gjorde 8-0 i den 88:e minuten

24/5

ÖSK åkte på en snöplig bortaförlust mot Haparanda FF

2003mal_

Arkivbild

ÖSK startade matchen bäst och försökte med spel via mittfältet luckra upp Haparandas försvar. I 20:e min lyckades det, via ett inspel från Tuomas Kariniemi som nickades i Mål av Riku Härmä. Haparanda försökte hela tiden med långbollar från sitt starka försvar och målvakt nå sina två toppforwards. Tyvärr föll ÖSK in i detta långbollande ju mer halvleken led.

I halvlekens sista minut fick Haparnada en frispark snett ut till höger om vårt straffområde. Oturligt styrdes bollen in i mål via en av ÖSK:s försvarare. Andra halveken startade ÖSK bäst genom att åter spela sig fram över plan. Ett antal chanser skapades som inte kunde omsättas i mål. Återigen ju längre matchen led föll ÖSK in i Haparanda långsparkande.

I 82:a minuten resulterade en av dessa långsparkar i ett mål. ÖSK gick över till tre forwards och pressade mot motståndarmålet och lyckades skapa en rejäl kvitteringschans som dock Mattias Asplund sköt strax utanför vänster målkryss.

10/5 ÖSK A-lag bortaslog IFK Luleå i seriepremiären!

2003mika_mfl20030510

ÖSK:s #18 Mika Uutela i förgrunden, #10 Tuomas Kariniemi och #13 Riku Härmä syns närmas i bakgrunden.

ÖSK vann mot IFK Luleå med 1-0 på Gammelstads IP
Premiärseger på bortaplan mot IFK Luleå blev den bästa tänkbara. Ytterbacken och debutanten i ÖSK färger – Teemu Kärenlampi blev segerskytt efter att ha nickat in 0-1 på hörna i den 24:e minuten. Hörnan slagen av Tuomas Kariniemi.

Trots att IFK Luleå hade ett stort bollinnehav så lyckades de inte skapa en enda riktig målchans. ÖSK:s försvar spelade mycket bra, hela laget gjorde en kanoninsats och tillät inte IFK skapa någonting på hela matchen. ÖSK hade dock bud på något mål till det andra nyförvärvet för säsongen Heikki Konttajärvi brände ett friläge, Mattias Asplund som hade en bra chans utan att lyckas. Även en straffsituation som med ÖSK-ögon var ganska klar men som blev bortdömd. Men det spelar ingen roll – en boll i nät framåt och inget mål i baken innebär tre friska poäng och bästa tänkbara seriestart för nykomlingarna ÖSK.